«ما» و «برادران خیامی»

«ما» و «برادران خیامی»
امروزه چند میلیون نفر از زنجیره ارزش کسب و کار خودروی کشور ارتزاق می‌کنند؛ کسانی که در شرکت‌های قطعه‌ساز؛ خودروساز یا خدمات پس از فروش مشغول به کارند؛ و افرادی که در امر واردات و بخش بازار فعالند؛ همه «ما» چند میلیون، باید قدردان زحمات و خدمات کسانی باشیم که چنین کسب و کاری را سامان دادند. کارآفرینانی که خودشان نیستند، اما اثرشان و کارشان همچنان باقیست.
ادامه مطلب

کاربرد هوش مصنوعی در خطوط تولیدی

کاربرد هوش مصنوعی در خطوط تولیدی
بطور کلی، سه فناوری یادگیری ماشین، شبکه‌های عصبی و یادگیری عمیق، تکنیک‌های هوش مصنوعی هستند که در صنعت تولید مورد استفاده قرار می‌گیرند. یکی از کاربردهای اصلی یادگیری ماشین در تولید، تعمیر و نگهداری پیش‌بینی‌کننده (Predictive Maintenance)  است. این مورد از بزرگ‌ترین فناوری‌های رو به رشد یادگیری ماشین در تولید خواهد بود که با استفاده از آن از سال 2020 تا 2025 میلادی، ارزش بازار 38 درصد افزایش خواهد داشت.
ادامه مطلب

از بیم تا امید؛ کاربست هوش مصنوعی در صنعت خودروسازی ایران

از بیم تا امید؛ کاربست هوش مصنوعی در صنعت خودروسازی ایران
صنعت خودروسازی ایران یکی از بزرگ‌ترین بخش‌های کشور است، که با پیاده‌سازی فناوری‌های هوش مصنوعی می‌تواند متحول شود. موضوعاتی نظیر یادگیری ماشینی، رباتیک و برنامه‌های کاربردی اینترنت اشیا (IoT) که همگی فرآیندهای تولید را بهبود می‌بخشند. به عنوان مثال، تعمیر و نگهداری پیش‌بینی‌کننده مبتنی بر هوش مصنوعی می‌تواند با پیش‌بینی خرابی‌های تجهیزات قبل از وقوع، زمان خرابی را تا حد زیادی کاهش دهد، بنابراین برنامه‌های تولید را بهینه کرده و هزینه‌ها را به حداقل می‌رساند.
ادامه مطلب

خانه خودروی ایران؛ این خانه را کجا بنا کنیم؟

خانه خودروی ایران؛ این خانه را کجا بنا کنیم؟
خانه کارکردهای مختلفی دارد؛ مکانی امن برای به آرامش رسیدن و محلی برای جمع شدن و گفتگو کردن است؛ اعضای خانواده می‌توانند مسائل و مشکلات خود را طرح کنند از هم مشورت بخواهند و با همفکری به راه‌حل مطمئن برسند. صنعت خودرو همچون یک خانواده بزرگ است؛ البته «بدون خانه»! فرزندانش از هم گسیخته‌اند و مشکلات فراوانی دارند؛ برخی دچار سوء تغذیه و برخی دیگر «پیر بچه» شده‌اند! به طوری که قادر نیستند بدون حمایت زندگی کنند! نادرند فرزندانی که بلوغ یافته و قادرند بر اساس توانمندی‌هایشان مستقلانه زندگی کنند!
ادامه مطلب

منزل خیامی‌ها کجا بود؟

منزل خیامی‌ها کجا بود؟
یک روز آقای خیامی به من گفت: «فردا صبح ساعت چهار در منزل ما بیا.» منزل ایشان در میدان الف، بغل پالادیوم (زعفرانیه فعلی) بود. شما دست چپ را که نگاه کنید یک دیوار خیلی کشیده‌ بلندی هست. همین سمت چپ میدان الف. منزل آقای محمود خیامی بود. دیوارهای آن الان کمی ترک برداشته است. سر چهارراه آن در ورودی پایین حیاط معلوم است که خانه‌ سالمندان هم شده است.
ادامه مطلب

ماندن در «وضعیت دنده‌ای»!

ماندن در «وضعیت دنده‌ای»!
«وضعیت دنده‌ای» توصیف حالتی است که سیستم‌ها (چرخ دنده‌ها) الزاماً به صورت دستی درگیر می‌شوند؛ هیچ سامانه برای درگیر کردن سیستم‌ها (چرخ دنده‌ها) به صورت خودکار وجود ندارد؛ اگر مهارت کافی در تعویض دنده نداشته باشیم صدای ناهنجار درگیری آنها بلند می‌شود و اگر به موقع دنده‌ها تعویض نشوند؛ خواهند مُرد!
ادامه مطلب

کاربست هوش مصنوعی؛ نقشه راه تحول سرمایه انسانی در صنعت خودروسازی

کاربست هوش مصنوعی؛ نقشه راه تحول سرمایه انسانی در صنعت خودروسازی
در دنیای پرشتاب تحول دیجیتال، صنعت خودروسازی با تغییراتی بنیادین در فناوری، بازار و نیروی کار روبه‌روست. ظهور خودروهای الکتریکی، خودران و سیستم‌های هوشمند تولید، نیاز به نیروهای متخصص و فرآیندهای منابع انسانی نوآورانه را بیش از پیش ضروری کرده است. در این مسیر، هوش مصنوعی (AI) نه‌تنها ابزاری برای بهینه‌سازی فرآیندهای منابع انسانی محسوب می‌شود، بلکه موتور محرکی برای تحول فرهنگ سازمانی و ارتقای بهره‌وری نیروی کار است.
ادامه مطلب

«راندن تصمیم‌ها»؛ خدمتی جدید از اندیشکده خودرو

«راندن تصمیم‌ها»؛ خدمتی جدید از اندیشکده خودرو
در دنیای پویای صنعت خودرو، دیگر کمبود داده‌ها چالش اصلی نیست؛ بلکه وفور بی‌حد و مرز اطلاعات، مشکل اساسی تصمیم‌گیرندگان است. مدیران اجرایی نه از کمبود اطلاعات، بلکه از دشواری استخراج بینش‌های قابل‌اعتماد از میان انبوه داده‌ها برای اتخاذ تصمیمات سریع و آگاهانه رنج می‌برند. با درک این نیاز حیاتی، اندیشکده خودرو بینشی تحول‌آفرین ارائه می‌دهد: برنامه بینش و پیش‌بینی صنعت خودرو. این برنامه با گزارش‌های ماهانه مستقل و میان‌رشته‌ای، اطلاعات عملیاتی متناسب با نیازهای خاص رهبران صنعت خودرو را فراهم می‌کند. این سرویس شامل موارد زیر است:
ادامه مطلب

«اندیشکده خودرو» بازوی تصمیم‌گیری

«اندیشکده خودرو» بازوی تصمیم‌گیری
اندیشکده خودرو به مناسبت بزرگداشت روز مهندسی چهارم اسفند ماه همایشی را با حضور دانشجویان برتر رشته‌های مهندسی در سالن همایش شهید سلیمانی شرکت پارس خودرو برگزار کرد. بر اساس برنامه‌ریزی صورت گرفته در ابتدا شرکت‌های: سایپا؛ پارس خودرو؛ ایران خودرو؛ بهمن موتور و شرکت برنز از گروه آذین خودرو پذیرای گروه‌های دانشجویی بودند؛ دانشجویان در این بازدید با توانمندی‌های خودروسازان آشنا شدند و پس از برنامه بازدید و پذیرایی به سالن همایش شرکت پارس خودرو آمدند.
ادامه مطلب

ایران در خطر است!

ایران در خطر است!
«اخیرا مطالعه‌‌‌ای درباره چالش‌‌‌های صنعتی شدن انجام شده که بخشی از آن بر یادگیری از تجربیات جهانی متمرکز بوده است. بر اساس این پژوهش، از سال ۲۰۰۰ به بعد، تعداد کشورهایی که رشد اقتصادی ۵ درصدی را تجربه کردند، افزایش یافت و به ۶۰ کشور رسید، اما پس از مدتی کاهش پیدا کرد. ما در این مطالعه تلاش کردیم ببینیم این کشورها چه اقداماتی انجام داده‌‌‌اند که چنین دستاوردی داشته‌‌‌اند و عوامل موفقیت آنها تا چه اندازه مشترک بوده است.»
ادامه مطلب