«اندیشکده خودرو» بازوی تصمیم‌گیری

«اندیشکده خودرو» بازوی تصمیم‌گیری
اندیشکده خودرو به مناسبت بزرگداشت روز مهندسی چهارم اسفند ماه همایشی را با حضور دانشجویان برتر رشته‌های مهندسی در سالن همایش شهید سلیمانی شرکت پارس خودرو برگزار کرد. بر اساس برنامه‌ریزی صورت گرفته در ابتدا شرکت‌های: سایپا؛ پارس خودرو؛ ایران خودرو؛ بهمن موتور و شرکت برنز از گروه آذین خودرو پذیرای گروه‌های دانشجویی بودند؛ دانشجویان در این بازدید با توانمندی‌های خودروسازان آشنا شدند و پس از برنامه بازدید و پذیرایی به سالن همایش شرکت پارس خودرو آمدند.
ادامه مطلب

ایران در خطر است!

ایران در خطر است!
«اخیرا مطالعه‌‌‌ای درباره چالش‌‌‌های صنعتی شدن انجام شده که بخشی از آن بر یادگیری از تجربیات جهانی متمرکز بوده است. بر اساس این پژوهش، از سال ۲۰۰۰ به بعد، تعداد کشورهایی که رشد اقتصادی ۵ درصدی را تجربه کردند، افزایش یافت و به ۶۰ کشور رسید، اما پس از مدتی کاهش پیدا کرد. ما در این مطالعه تلاش کردیم ببینیم این کشورها چه اقداماتی انجام داده‌‌‌اند که چنین دستاوردی داشته‌‌‌اند و عوامل موفقیت آنها تا چه اندازه مشترک بوده است.»
ادامه مطلب

ممکن است پاکستان شویم!

ممکن است پاکستان شویم!
دکتر محمود سریع‌القلم، در همایش «چشم‌انداز اقتصاد ایران ۱۴۰۴» با موضوع «روندهای اقتصاد سیاسی بین‌المللی در سال ۲۰۲۵» سخنرانی کرد. بر اساس سخنان او در‌حال‌حاضر رویکرد دولت ترامپ در مواجهه با ایران آن است که از طریق صفر کردن درآمدهای نفتی و سرمایه‌گذاری خارجی، ایران را ورشکسته کند. با‌این‌حال در جهان امروزی مذاکرات سیاسی به‌تنهایی به جایی نخواهد رسید و جهان امروز قفل کردن اقتصادها در یکدیگر است. برای مثال قفل کردن اقتصادها در زمینه محل مناقشه ایران و آمریکا می‌تواند سرمایه‌گذاری آمریکا از طریق یک کنسرسیوم در فعالیت‌های انرژی اقتصاد ایران باشد.
ادامه مطلب

لزوم تغییرات سیستمی در روند پیشرفت صنعت‌ خودرو؛ گزارشی از همایش اندیشکده خودرو

لزوم تغییرات سیستمی در روند پیشرفت صنعت‌ خودرو؛ گزارشی از همایش اندیشکده خودرو
خودروهای برقی و گسترش حمل‌ونقل برقی، نقش محوری در زمینه استفاده از انرژی‌های نوین دارد. بر این اساس از سال ۲۰۱۰ میلادی در برنامه جامعی تمام خودروسازان مطرح جهان برای کاهش آلودگی ‌هوا و در کل حفظ محیط‌زیست، درصدد گسترش سبد محصولات پاک و استفاده از انرژی‌های تجدیدپذیر الکتریکی برآمدند. این مسیر به‌حدی جدی شده که در ۶ سال اخیر، خودروسازان داخلی نیز به‌آن ورود کرده‌اند. بر این اساس روز دوشنبه، ۱۰ دی‌ماه سال جاری همایش «آینده ‌فروشی در جاده مخصوص (گفتمانی در باب خودروهای برقی)» در محل اندیشکده خودرو برگزار شد. در ادامه گزارشی از برگزاری این همایش می‌خوانید.
ادامه مطلب

واژه «صنعت درونگرا» بی‌‌‌معنی است

واژه «صنعت درونگرا» بی‌‌‌معنی است
علیرضا ساعدی، اقتصاددان در همایش چالش‌های صنعتی شدن ایران گفت: جلوه بیرونی فعالیت صنعتی در بنگاه صنعتی است، اما صنعتی شدن در سپهری به وسعت همه ظرفیت‌‌‌های فرهنگی، اجتماعی سیاسی و اقتصادی جامعه در یک‌‌‌سو و نظام حکمرانی در سوی دیگر به وقوع می‌‌‌پیوندد. همراهی و هم‌‌‌جهتی وجوه مختلف حکمرانی در کشورهای در حال توسعه و کیفیت حکمرانی، مهم‌ترین عامل صنعتی‌شدن بوده است. اعمال حمایت‌‌‌های اجتماعی درجهت بهبود فقر و کاهش نابرابری، وجه دیگری از کارکرد نظام حکمرانی در فراهم‌‌‌آوری شرایط پایانی توسعه صنعتی است.
ادامه مطلب

صنعت ایران کوچک‌تر شده است!

صنعت ایران کوچک‌تر شده است!
امینه محمودزاده سخنران همایش چالش‌های صنعتی شدن در ایران، گفت: صنعتی شدن به شکل کلی دو مزیت مهم ارزآوری و بهره‌‌‌وری را به همراه دارد؛ اما بررسی‌‌‌ها حاکی از آن است که صنعت ایران نتوانسته است این دو مزیت را محقق کند.  وی ادامه داد: گران شدن نسبی قیمت محصولات صنعتی کشور مانعی در مقابل فروش آنها در بازار داخل است؛ این در حالی است که طی 15سال اخیر متوسط درآمد سرانه ایرانی‌‌‌ها نیز به شکل مستمری افت داشته و به این ترتیب ترکیب سبد هزینه خانوار بر محصولات غذایی متمرکز شده و سهم بخش صنعت هر روز کوچک‌تر شده است.
ادامه مطلب

جای خالی خودروسازان!

جای خالی خودروسازان!
هرگاه سخن از صنعت و صنعتی شدن در میان بود؛ «خودروسازان» به عنوان نماد صنعت و با مدعای لکوموتیو صنعتی حاضر بودند؛ اما جای آنها بشدت در همایش چالش‌های صنعتی شدن ایران در روز 26 دیماه خالی بود! اقتصاد ایران، سال‌هاست با مجموعه‌ای از چالش‌های ابتدایی اما بسیار مهم دست به گریبان است. به گونه‌ای که توجه دادن بازیگران آن به تحولات و چالش‌های نوین جهانی، فاقد کارکرد و جذابیت بوده و باعث شده بنگاه‌های ایرانی، خود را در دنیایی کاملا متفاوت ببینند. از سوی دیگر، ابعاد این چالش‌ها با گذشت زمان مهیب‌تر شده و فشار خود را بر فعالیت‌های صنعتی و تولیدی، روز به روز افزایش داده است.
ادامه مطلب

مدیریت بدون زور و اجبار؛ گزارشی از نخستین تور آموزشی (Mobility tour)

مدیریت بدون زور و اجبار؛ گزارشی از نخستین تور آموزشی (Mobility tour)
روز چهارشنبه 14 آذرماه وقتی که نفس‌های تهران شهر از آلودگی به شماره افتاده بود؛ از ترافیک عظیم اتوبان تهران قم گذشتیم؛ ترافیک بقدری فشرده بود که گمان می‌کردی در بزرگراه همت مشغول رانندگی هستی! هر چه بود سفر 4 ساعته حدود 7 ساعت به طول کشید و حوالی ساعت 9 به شهرک توریستی گلستانکوه رسیدیم. آسمان شب پرستاره بود و نمادی از پاکی هوا داشت؛ می‌شد چند ساعتی در آن هوا قدم زد اما چه کنیم که خستگی؛ چشم را به استراحت دستور می‌داد و مغز ناتوان از مقاومت! صبح که برخواستیم نخستین چیزی که جلب نظر می‌کرد آسمان خیلی خیلی آبی بود! رنگی که مدت‌ها ندیده بودیم؛ حداقل در آسمان!
ادامه مطلب

همایش دو روزه مدیریت بر دل‌ها

همایش دو روزه مدیریت بر دل‌ها
«اندیشکده خودرو» با مشارکت «شرکت هزار و یک گشت پاسارگاد» ضمن تعریف مسیری جدید سعی دارد برنامه‌های ویژه آموزشی را تحت عنوان (Mobility Tour) با هدف ایجاد تعالی فردی و سازمانی برنامه‌ریزی نماید. نخستین برنامه Mobility Tour با عنوان «مدیریت بر دل‌ها» شامل یک تور دو روزه در شهرستان خوانسار است. در این نشست آموزشی با دعوت از دکتر علی صاحبی به عنوان سخنران اصلی این برنامه مباحث بدیعی در رابطه با «مدیریت راهبرانه» مطرح خواهد شد.
ادامه مطلب

روایتی از همایش فصل پاییزی در منابع انسانی

روایتی از همایش فصل پاییزی در منابع انسانی
به گزارش روابط عمومی اندیشکده خودرو همایش فصل پاییزی در منابع انسانی روز هفتم آبان ماه در محل سالن همایش خودروهای تاریخی ایران برگزار گردید؛ این همایش که با استقبال خوب تمامی فعالین زنجیره کسب و کار خودرو کشور مواجه شد در سه بخش کلی ارائه گردید: در بخش نخست پروفسور سید مهدی الوانی پدر علم مدیریت ایران به عنوان سخنران افتتاحیه به ذکر مطالبی پرداخت او با طرح فکری «خشنونت ورزی ایده نسبت به واقعیت» گفت: نباید از تئوری‌ها انتظار بالایی داشت؛ بلکه باید در ابتدا واقعیت را فهمید و از درون خود آن واقعیت راه حل‌های بهینه را جست.
ادامه مطلب