با اخلاق برانیم

 

 

روز چهارم فروردین‌ماه وزیر کشور در استان البرز از کاهش ۲۷۰ نفری کشته‌های تصادفات به ۱۶۰ نفر احساس رضایت و خوشحالی کرده و همین مقدار را هم مایه تأسف دانسته است.
اما دو روز قبل دوم فروردین‌ماه سخنگوی پویش «نه به تصادف!» وزارت بهداشت گفته بود: از
۲۵ اسفند تا ۲ فروردین، ۲۷۷ نفر جان خود را ازدست‌داده‌اند و اگر امروز اظهارنظر جدیدی کنند ممکن است اعداد بیشتر هم شده باشد.

شاید اختلاف ۲۷۷ نفر تا ۱۶۷ کشته‌های تصادفات اعلامی، مربوط به زمان آغاز طرح برای دو مرجع گزارش‌دهنده باشد.
اینکه اعداد و ارقام تا چه میزان می‌تواند در تصمیم‌گیری بعدی طرح و ادامه آن و کشف دقیق علت‌ها کمک نماید را باید به این قسمت از کتاب زندگی بر محور حقیقت ارجاع دهیم.

هانس روسلینگ مؤلف کتاب در صفحه ۲۷۰ که با ترجمه امیرحسین فاضلی اولین نسخه آن در سال ۱۳۹۷ منتشر شده است. ذیل یکی از عناوین با نام ارقام و اعداد تنها راه‌حل نیستند می‌نویسد: «من اعداد و ارقام را دوست ندارم بسیار زیاد طرف‌دار داده‌ها هستم... فقط زمانی داده‌ها را دوست دارم که به من کمک می‌کند تا حقیقت نهفته در پس اعداد و ارقام را درک کنم

شاید حقیقت نهفته در آمار زیاد منجر به فوت حوادث رانندگی در کشورمان را در جایی دیگری هم باید جست، همان‌ها که حکمای اخلاق بدان اشاره دارند و معتقدند: «آنچه جامعه را آرام می‌کند اخلاق است». موضوعی که در آخرین روز سال ۱۳۹۰ در دیدار رئیس پلیس وقت و وزیر کشور فعلی در دیدار با یکی از مراجع مطرح شد.

کم‌رنگ‌شدن اخلاق به هر دلیلی که باشد قربانی زیادی در جامعه می‌گیرد هر چند آمار حوادث جوارحی و جسمی قابل‌اندازه‌گیری است؛ ولی سنجش حوادث جوارحی و روحی با اعداد و ارقام بسیار سخت می‌باشد.

یادداشتی از: محمد نصیری کلیان
 

وب‌سایت  |  اینستاگرام  |  واتس‌اَپ  |  تلگرام  |  آپارات  |  یوتیوب  |  احمد فرهادی

۵
از ۵
۱ مشارکت کننده