پویش «نه به تصادفات» لازم، ولی کافی نیست!

 

تصویری که از تصادف خانواده باجناقش جلوی چشمانش هست و در ذهنش بیش از یک دهه ثبت شده دیگر به او اجازه نمی‌دهد پدال گاز خودرو را بیش از ۹۰ کیلومتر فشار دهد. مثل مارگزیده ی شده که از ریسمان سیاه و سفید می‌ترسد.

آقای ک. ثقفی، می گوید: درست جلوی من داشت رانندگی می کرد که سبفت غیر مجاز آن حادثه تلخ را رقم زد.

او اکنون دو کودک دختری که پدر و مادرشان را در تصادف دهه ۸۰ ازدست‌داده‌اند را همچون فرزندش بزرگ کرده و سروسامان داده است و بدین‌طریق به وصیت خواهرخانمش در آخرین لحظات قبل از مرگ عمل کرده است.

تصادفات رانندگی در سفرهای نوروزی سال ۱۴۰۴ و تا لحظه انتشار این یادداشت، یعنی ۷ فروردین‌ماه جان ۴۱۹ نفر را گرفته است.

سه روز مانده به آغاز سال ۱۴۰۴ و در آستانه شروع سفرهای نوروزی، خبر شبانگاهی ساعت ۲۲ سیما روز ۲۷ اسفندماه در گزارشی از اعضای شورای انقلاب‌فرهنگی می‌پرسد: تصادفی با خودرو داشته‌اند یا نه؟ 

در پاسخ برخی اظهار می‌کنند آری و برخی دیگر نه می‌گویند. خبرنگار در بخشی از این گفتگو پیشنهاد می‌دهد الزام به فرهنگ‌سازی از دوران دبستان توسط اعضای شورای انقلاب‌فرهنگی مصوب شود.

وزیر آموزش‌وپرورش می‌گوید: برنامه داریم. در حین پخش گزارش، تصاویری هم از رئیس شورای انقلاب‌فرهنگی که همسرش را در تصادف ازدست‌داده و داغی بر دل نشسته دارد نیز گنجانده شده است. رئیس‌جمهور هر کجا تصویری از همسرش می‌بیند سکوت می‌کند و کلامش بند می‌آید و نمی‌تواند سخنی بگوید.

حادثه تصادف برای او و زندگی‌اش چنان دردناک بوده که درخواست داشته پویشی جهت برداشتن اقدامات عملی در کاهش حوادث رانندگی در آستانه نوروز امسال آغاز شود. تا اینجای کار اقداماتی در فضای مجازی و... انجام شده که خوب است؛ ولی کافی نیست این را عددهای کشته‌های تصادفات تا هفتم فروردین‌ماه می‌گوید.

در نگاه اول از سؤال و جواب‌های خبرنگار با اعضای شورای انقلاب‌فرهنگی در گزارش، این‌چنین برمی‌آید وقتی موضوعی مسئله می‌شود که نسبتی با افراد داشته و عوارضش دامن‌گیر او شده باشد.

اینکه مرگ بیش از ۲۵ هزار نفر در سال و مصدوم شدن صد‌ها هزار نفر در تصادفات، چه نسبتی باید با اعضای خانواده مسئولین و ما مردم داشته باشد تا تمام توش‌وتوان و امکانات در اختیار را منوط به آن کنیم که آمار وحشتناک تصادفات هر سال کم‌رنگ‌تر از سال قبل شود را باید تأمل دوباره کرد و از خود پرسید و همت کرد تا شاید یک نفر کمتر جان خودش را از دست بدهد.

که گفت سعدی:

چو عضوی بدرد آورد روزگار 

دگر عضوها را نماند قرار

محمد نصیری کلیان

 

وب‌سایت  |  اینستاگرام  |  واتس‌اَپ  |  تلگرام  |  آپارات  |  یوتیوب  |  احمد فرهادی

۵
از ۵
۱ مشارکت کننده